Agenda staatssecretaris Martijn Van Dam

Maandag 26 juni
14.15 – 16.15 uur
Werkbezoek  Veluwezoom
Locatie: Heuvenseweg 5A in Rheden

Staatssecretaris Van Dam brengt een bezoek aan De Veluwe. Tijdens het bezoek maakt hij onder andere een fietstocht  langs verschillende markante plekken op de Veluwezoom. Ook krijgt  de staatssecretaris een toelichting op de projecten die De Veluwe onderneemt om haar plannen voor een Nationaal Park nieuwe stijl te realiseren.

De Veluwe is één van de vier winnaars van de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Bijna 90.000 mensen hebben in oktober 2016 hun stem uitgebracht. De winnaars waren Het Nederlandse Waddengebied, De Veluwe en de Hollandse Duinen en de vakjury voegde daar Biesbosch-Haringvliet aan toe.

Media zijn  welkom bij dit bezoek. Journalisten kunnen zich aanmelden  bij Job van de Sande, woordvoerder Economische Zaken via 06 - 53 67 70 96 of j.vandesande@minez.nl.

Woensdag 28 juni
9.30 – 13.30 uur
Wetgevingsoverleg Jaarverslag
Locatie: Tweede Kamer

Donderdag 29 juni
15.00 – 16.45 uur
Bekendmaking winnaars New Food Challenge
Locatie: BlueCity, Maasboulevard 100, Rotterdam

Staatssecretaris Van Dam maakt de winnaars bekend van de New Food Challenge. De bewindsman deed op 16 februari 2017 een  oproep aan ondernemers om nieuwe, gezonde en lekkere voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten te ontwikkelen. Donderdag 29 juni maakt de staatssecretaris  bekend welke ondernemers maximaal € 30.000,- ontvangen om hun plannen verder te ontwikkelen. De ideeën lopen uiteen plantaardige eenpansgerechten, vegetarische droge worst-snacks totalfalfa groentesticks.  Van Dam trekt in totaal 1,8 miljoen euro uit voor de New Food Challenge.

Media zijn welkom om de bekendmaking van de winnaars van de Challenge bij te wonen. Journalisten worden verzocht zich aan te melden bij Daniëlle Rebel, woordvoerder Economische Zaken via 06-52519137 of d.rebel@minez.nl.