CV staatssecretaris Van Weyenberg

Steven van Weyenberg (D66)
Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat

Personalia

Voornaam (roepnaam): Steven Peter Robert Albert (Steven)
Geboorteplaats en -datum: Gent, 21 maart 1973
Woonplaats: Den Haag
Burgerlijke staat: gehuwd, 1 kind

Opleiding

1985-1991: Gymnasium, RSG West-Friesland, Hoorn
1991-1992: Propedeuse economie, Universiteit van Amsterdam
1992-1996: Doctoraal algemene economie, Universiteit van Amsterdam
1992-1997: Doctoraal internationale betrekkingen, Universiteit van Amsterdam

Loopbaan

Drs. S. (Steven) van Weyenberg begint zijn loopbaan in 1997 bij het ministerie van Economische Zaken als beleidsmedewerker. In 2001 wordt Van Weyenberg MT-lid van de directie Algemene Economische Politiek. Opeenvolgend wordt Van Weyenberg plaatsvervangend directeur Europese integratie en Strategie en plaatsvervangend directeur Europa Mededinging en Consument. Tot oktober 2010 is Van Weyenberg Europadirecteur bij het ministerie van Economische Zaken. 

Daarna is hij tot september 2012 directeur Relatiebeheer, Uitvoeringsontwikkeling en Aansturing bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Steven van Weyenberg wordt in 2012 lid van de Tweede Kamer voor D66. Hij houdt zich hier onder meer bezig met  AOW en pensioenen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, ZZP'ers en belastingen.

Op 14 juli 2021 is Van Weyenberg (met ingang van 10 augustus van dat jaar) benoemd tot staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

Partijpolitieke functies en nevenfuncties

Steven van Weyenberg zat in het bestuur van de Bestuurdersvereniging van D66. Daarnaast was hij jurylid van de Gouden Pump award en van de Prinsjesfotoprijs. Ook was hij bestuurder in het fractiebestuur Tweede Kamer fractie D66, lid van de kascommissie Vereniging Hofstad Jeugdorkest en lid van Comité van Aanbeveling van Pensioenpoort (onderdeel van Nieuwspoort).