Social media Wouter Koolmees

Minister Koolmees is als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid actief op social media. Hij gebruikt hiervoor Twitter en LinkedIn. Door deelname op social media laat de minister, als boegbeeld van de organisatie, aan een breed publiek zien waar hij aan werkt en met wie. Geïnteresseerden kunnen vragen stellen en reageren op de content die de minister via deze kanalen verspreidt.

Beheer social media accounts

Deze accounts worden deels beheerd door de minister zelf en deels door de directie communicatie. De activiteit van een bewindspersoon op sociale media ondersteunt de doelstelling van overheidscommunicatie dat mensen recht hebben op informatie van en communicatie met de rijksoverheid. Ambtenaren ondersteunen de minister alleen voor berichten die met het werk van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te maken hebben.

Reacties en huisregels

Op inhoudelijke vragen wordt antwoord gegeven. Reacties waarin gescholden, gediscrimineerd wordt of waarin publiekelijk privacygevoelige informatie wordt gedeeld kunnen worden verwijderd. Dit geldt ook voor het veelvuldig plaatsen van dezelfde reactie of reclame maken voor een product (spammen). Een account dat dit gedrag vertoont kan worden geblokkeerd.