Benoeming raadsheren in de Hoge Raad

Mevrouw mr. T.H. Tanja-van den Broek en mevrouw mr. E.S.G.N.A.I. van de Griend worden raadsheren bij de Hoge Raad der Nederlanden. De ministerraad heeft op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie besloten hen voor te dragen voor benoeming.

De benoeming van mevrouw Tanja-van den Broek (1964) tot raadsheer in de civiele kamer in de Hoge Raad gaat in op 1 januari 2014. Op dit moment is zij senior raadsheer en vice-president in het Gerechtshof Den Haag. Daarnaast is zij onder meer lid van de Commissie Vakbekwaamheidseisen Civiele Cassatieadvocatuur.

Mevrouw Van de Griend (1963) wordt per 1 februari 2014 benoemd tot raadsheer in de strafkamer in de Hoge Raad. Zij is op dit moment raadsheer in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. In de periode 2009-2011 was zij al actief als raadadviseur in de strafkamer bij de Hoge Raad.