Reisadviezen

Dit onderwerp bevat 5 rubrieken.

Met een reisadvies kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico's tijdens een buitenlands verblijf. Zoals de risico's op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico's. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Reisadvies per land of gebied:

Bekijk alfabetisch overzicht van landen en gebieden

Vliegramp MH17

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega's en bekenden. De Nederlandse regering doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de nabestaanden. Nederland maakt zich sterk voor een internationaal onafhankelijk en transparant onderzoek en roept alle betrokken partijen op hier directe en volledige medewerking aan te verlenen.

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken is voor nabestaanden van Nederlandse slachtoffers een speciaal telefoonnummer beschikbaar: +31703487770.

Meer informatie vindt u in dossier Vliegramp MH17.

Verantwoordelijk ministerie

De Rijksoverheid. Voor Nederland.