PPS-infrastructuurprojecten

Lees meer over de PPS-infrastructuurprojecten van Rijkswaterstaat. De projecten zijn geordend op projectfase.

Voorbereidingsfase 

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat publiceert jaarlijks het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport  (MIRT). In het MIRT staan alle toekomstige projecten en programma’s in het ruimtelijke en infrastructurele domein opgenomen. Bij infrastructuurprojecten boven de 60 miljoen euro zal verplicht een PPC worden uitgevoerd. Deze projecten komen daarmee in aanmerking voor DBFM.

Aanbestedingsfase

ViA A15

Rijkswaterstaat trekt de A15 door vanaf knooppunt Ressen
naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. En verbreedt de A12 tussen Westervoort en Knooppunt Oud-Dijk. Ook verbreedt Rijkswaterstaat de A15 tussen knooppunt Valburg en knooppunt Ressen. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject ViA A15 op de website van Rijkswaterstaat.

A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat gaat de A9 bij Amstelveen verbreden. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A9 Badhoevedorp-Holendrecht op de website van Rijkswaterstaat.

Realisatiefase

Afsluitdijk

Rijkswaterstaat beveiligt de Afsluitdijk tegen overslaand water, versterkt de sluizen en legt nieuwe stormvloedkeringen aan. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject Afsluitdijk op de website van Rijkswaterstaat. 

Blankenburgverbinding

Rijkswaterstaat legt een nieuwe weg aan die de A15 aan de oostkant van Rozenburg verbindt met de A20 ten westen van Vlaardingen door middel van een tunnel. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject Blankenburgverbinding op de website van Rijkswaterstaat. 

A13/ A16

Rijkswaterstaat legt een rechtstreekse verbinding aan van de A13 vanaf Rotterdam The Hague Airport met de A16 bij het Terbregseplein. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A13/ A16 op de website van Rijkswaterstaat. 

A9 Gaasperdammerweg

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (de Gaasperdammerweg). 3 kilometer van deze weg wordt in een tunnel aangelegd. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A9 Gaasperdammerweg op de website van Rijkswaterstaat. 

Zeetoegang IJmond

Rijkswaterstaat bouwt een nieuwe zeesluis in IJmuiden tussen de huidige sluizen in. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject Zeetoegang IJmond op de website van Rijkswaterstaat. 

Sluis Eefde

Rijkswaterstaat bouwt een 2e sluis bij Eefde, die ook geschikt is voor schepen met een vaardiepte tot 3,5 meter. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject Sluis Eefde op de website van Rijkswaterstaat.

Verbreding Lekkanaal en Beatrixsluis

Rijkswaterstaat legt een 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis aan, verbreedt het Lekkanaal en legt extra ligplaatsen in het kanaal aan. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject Verbreding Lekkanaal en Beatrixsluis op de website van Rijkswaterstaat. 

Exploitatiefase

A6: Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost, en verlaagt hierbij de snelweg. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A6: Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost op de website van Rijkswaterstaat. 

A1/A27 Knooppunt Eemnes

Rijkswaterstaat verbreedt de A27 en A1 tussen Utrecht-Noord, knooppunt Eemnes en de aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A1/A27 Knooppunt Eemnes op de website van Rijkswaterstaat.  

N33 Assen-Zuidbroek

Rijkswaterstaat verdubbelt de N33 tussen Assen en Zuidbroek. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject N33 Assen-Zuidbroek op de website van Rijkswaterstaat. 

A15 Maasvlakte Vaanplein

Rijkswaterstaat heeft de A15 tussen de Maasvlakte en Vaanplein gerenoveerd en de capaciteit verhoogd. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A15 Maasvlakte Vaanplein op de website van Rijkswaterstaat. 

Keersluis Limmel

Rijkswaterstaat heeft een nieuwe keersluis bij Limmel vlakbij Maastricht aangelegd. En bouwt een nieuwe brug voor auto's en fietsen. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject Keersluis Limmel op de website van Rijkswaterstaat. 

A1/A6/A9/A10 Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat legt extra rijstroken aan over een traject van 63 kilometer. En extra hoge geluidschermen en geluidreducerend asfalt over een traject van 33 kilometer. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A1/A6/A9/A10 Schiphol-Amsterdam-Almere op de website van Rijkswaterstaat.

A12 Lunetten Veenendaal

Rijkswaterstaat heeft de A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal verbreedt. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A12 Lunetten Veenendaal op de website van Rijkswaterstaat. 

A12 Ede Grijsoord

Rijkswaterstaat heeft de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen verbreedt en onderhoudt de A12 tussen Veenendaal en knooppunt Grijsoord met het huidige contract tot eind 2032. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A12 Ede Grijsoord op de website van Rijkswaterstaat. 

N18 Varsseveld - Enschede

Rijkswaterstaat heeft de omleiding aangelegd van de N18 om de dorpskernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject N18 Varsseveld - Enschede op de website van Rijkswaterstaat. 

A59 Rosmalen-Geffen

Het Rijk en de provincie Noord-Brabant hebben de autoweg N59 omgebouwd naar een autosnelweg. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject A59 Rosmalen-Geffen op de website van Rijkswaterstaat. 

N31 Nijega-Leeuwarden

Rijkswaterstaat heeft de N31 tussen Leeuwarden en Drachten omgebouwd naar een dubbelbaans autoweg. Lees meer over het PPS-infrastructuurproject N31 Nijega-Leeuwarden op de website van Rijkswaterstaat. 

HSL-Zuid Infraprovider

Het Rijk heeft de Hogesnelheidslijn-Zuid (HSL-Zuid) aangelegd met een Publiek Private Samenwerking.