Reisadviezen

Deze hoofdrubriek bevat 5 rubrieken:

Met een reisadvies kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico's tijdens een buitenlands verblijf. Zoals de risico's op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico's. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Reisadvies per land of gebied:

Zoek een land

Bekijk alfabetisch overzicht van landen en gebieden

Verhoogde terrorismedreiging

Wees u bewust van het wereldwijde risico op terroristische aanslagen. Ook in Europa is sprake van een reële terrorismedreiging. Houd daarom rekening met mogelijke veiligheidsmaatregelen en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Nederland neemt deel aan de internationale coalitie tegen de terroristische groepering ISIS. Nederlanders in het buitenland lopen daardoor een verhoogd risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen. Blijf alert. Houd u op de hoogte door u aan te melden voor updates van de reisadviezen.

Zie ook ‘Loop ik in het buitenland risico door verhoogde terrorismedreiging?'. 

Zikavirus

Het zikavirus wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. De ziekte (zikakoorts) verloopt meestal vrij mild. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wel zijn er steeds meer wetenschappelijke bewijzen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind.

Bent u zwanger of wilt u zwanger worden en wilt u op reis gaan naar een land waar het zikavirus heerst? Overleg dan uit voorzorg met een arts. En volg het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Kijk voor dit advies en voor meer informatie over het zikavirus op de websites van het RIVM, het LCR en de WHO.

Tweets @247BZ

Volg @247BZ
De Rijksoverheid. Voor Nederland