Hoe stuur ik een e-factuur naar de Rijksoverheid?

U kunt een e-factuur op verschillende manieren naar de Rijksoverheid sturen. Dat kan geautomatiseerd vanuit uw eigen (boekhoud)softwarepakket via het netwerk van Simplerinvoicing. Of handmatig via factuurportalen binnen het Simplerinvoicing netwerk of via het leveranciersportaal van de Rijksoverheid. Tenslotte is bij heel grote factuurvolumes naar (uitsluitend) de Rijksoverheid het aansluiten via een dienstverlener op Digipoort een mogelijkheid.

E-factuur vanuit uw (boekhoud)softwarepakket

Met de meeste boekhoud- en facturatiesoftware die in Nederland verkrijgbaar is, kunt u e-factureren. Controleer of uw ICT-leverancier of -dienstverlener hiervoor op dit moment samenwerkt met Simplerinvoicing om te kunnen e-factureren naar de Rijksoverheid. Simplerinvoicing is een netwerk van dienstverleners met koppelingen tussen verzenders en ontvangers van e-facturen. Via dit netwerk kunnen ook andere overheidsorganisaties en het bedrijfsleven bereikt worden.

E-factuur via online portalen

Online portalen van dienstverleners via Simplerinvoicing (breed bereik)

Gebruikt u geen (boekhoud)softwarepakket en verstuurt u maar weinig facturen? Dan is het handmatig invoeren van facturen via een online portaal van een dienstverlener binnen het Simplerinvoicing netwerk een mogelijkheid. Deze dienstverleners creëren voor u een e-factuur en leveren die af bij de gewenste (overheids)organisatie.

Online portaal van de Rijksoverheid (exclusief bereik)

Doet u alleen zaken met (één van) de Rijksdiensten, gebruikt u geen (boekhoud)softwarepakket en verstuurt u maar weinig facturen? Dan is het leveranciersportaal van de Rijksoverheid een mogelijkheid om handmatig uw facturen exclusief aan de Rijksoverheid in te dienen.

E-factuur via aansluiting dienstverlener op Digipoort

Digipoort is de ‘ICT-centrale’ van de (Rijks)overheid waar berichtenverkeer wordt afgehandeld. E-facturatie via een dienstverlener met een aansluiting op Digipoort kan interessant zijn voor grote(re) organisaties met middelhoge tot hoge volumes facturen. Meer informatie over Digipoort is te vinden op de website van Logius.

Helpdesk e-factureren

Leveranciers en ondernemers met vragen over e-factureren aan de Rijksoverheid kunnen terecht bij de helpdesk e-factureren voor:

  • Informatie over de verschillende manieren van e-factureren.
  • Het melden van incidenten in e-factuurketens.
  • Alle andere vragen over e-factureren aan de Rijksoverheid.