Rubriek: Regering

Deze hoofdrubriek bevat 5 rubrieken.

Ministerraad

Ministerraad 11 juli 2014

De volledige persconferentie kunt u bekijken via YouTube. De uitgeschreven tekst met vragen en antwoorden vindt u bij de mediateksten.

Persconferentie na ministerraad 11 juli 2014

Persconferentie na ministerraad 11 juli 2014
  • Download deze video

  • Uitgeschreven tekst

    Vanmorgen, u heeft een prachtige foto al kunnen zien in het avondblad NRC, een bezoek gebracht aan het Mauritshuis, met een kabinetsdelegatie. Grondige verbouwing en ik kan maar 1 ding zeggen, het is echt prachtig geworden. Het was een genoegen om de meesterwerken Het Meisje met de Parel, het Gezicht op Delft van Vermeer en natuurlijk het Puttertje maar ook het veel grotere De Stier van Potter, om dat weer te kunnen zien hangen. En ik raad eigenlijk, en ik richt me rechtstreeks tot Nederland, iedereen aan om daar te gaan kijken.

    Vervolgens hebben we in de ministerraad kort gesproken over de stemming in de Eerste Kamer over de Wet maatschappelijke ondersteuning. Met de aanname van deze wet staat weer een belangrijke hervorming stevig op de rails en we gaan nu aan de slag om deze grote decentralisatieoperatie ook samen met de gemeenten, om die tot een groot succes te maken.

    Verder gesproken over de hervorming van de studiefinanciering. We hebben daarvoor eerst gezocht naar breed draagvlak. De afspraken die we daarbij hebben gemaakt zijn nu ook in een gedegen wetsvoorstel gegoten. En dat betekent dat op termijn een bedrag vrijkomt voor investeringen in het hoger onderwijs, oplopend tot € 1 miljard. En ik denk dat dat van grote waarde is, omdat in het hoger onderwijs de kwaliteit behoorlijk is maar nog steeds hoger kan. Kortom, een belangrijke hervorming en ook op dit terrein is er voor het kabinet nog veel werk te verzetten.

    Natuurlijk heb ik met jullie en iedereen woensdag met veel spanning gekeken naar de halve finale, wereldkampioenschap voetbal, tussen Nederland en Argentinië. Helaas, Nederland gaat niet naar de finale, maar de spelers van Oranje hebben net als in de voorgaande edities gevochten als leeuwen. Ik was in ieder geval razend trots op ons team. Ik denk dat heel Nederland de afgelopen weken heeft genoten, op het puntje van de stoel. Onder Louis van Gaal is er een prachtig toernooi gespeeld. We zijn nog niet klaar, want morgenavond gaan we er nog hard aan werken om in ieder geval de bronzen plak in de wacht te slepen, 3e te worden.

Nieuws

De Rijksoverheid. Voor Nederland.