Minister-president Rutte ontvangt premiers België, Luxemburg en Noordrijn-Westfalen voor Benelux Top in Rotterdam

Op woensdag 29 november ontving minister-president Rutte minister-president Frieden van Luxemburg, Eerste Minister De Croo van België en minister-president Wüst van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen voor de Benelux Top die in dit jaar in het Wereldmuseum in Rotterdam werd gehouden. Het is de 10e keer dat de top plaatsvond, ditmaal onder voorzitterschap van Nederland.

Minister-president Rutte, minister-president Frieden en Eerste Minister De Croo spraken onder andere over de politieke en regionale samenwerking tussen de Benelux-landen. Minister-president Wüst van Noordrijn-Westfalen sloot aan voor een werksessie waar onder meer werd gesproken over actuele geopolitieke onderwerpen, migratie, klimaat en de Europese Unie. Aansluitend volgde een werksessie met de vier premiers en het college van secretarissen-generaal van de Benelux Unie over onder andere grensoverschrijdende samenwerking op onder andere veiligheid, watermanagement en energie.

Tijdens de top werd door de drie Benelux ministers-presidenten een gezamenlijke verklaring getekend waarin werd teruggeblikt op de Benelux samenwerking in 2023 en vooruitgeblikt op de samenwerking in 2024.