Abonneren

U kunt zich abonneren op de e-maildiensten van Rijksoverheid.nl. Abonneren kan op 2 manieren:

  • Abonneren op e-mailattenderingen
  • Abonneren op nieuwsbrieven

Abonneren op e-mailattenderingen

U kunt zich abonneren op nieuwsberichten en op documenten. U krijgt dan automatisch een e-mail zodra nieuwe nieuwsberichten of documenten op deze website verschijnen. Dit heet ook wel een attendering. 
Voor een attendering op nieuwsberichten gaat u naar de overzichtspagina met nieuwsberichten en klikt u op Abonneren op het laatste nieuws.
Voor attenderingen op documenten gaat u naar de overzichtspagina met documenten en klikt u op Abonneren op de laatste documenten.

Attendering per onderwerp

U kunt zich ook abonneren op nieuwsberichten of documenten van een specifiek onderwerp. Klik daarvoor op het gewenste onderwerp op de pagina Onderwerpen. Bijvoorbeeld Adoptie. U kunt zich op die pagina aanmelden. Aanmelden gaat via: Abonneren op nieuws over dit onderwerp.
Het is ook mogelijk om attenderingen te ontvangen over documenten van het onderwerp. Deze vindt u onder de link Documenten bij een bepaald Onderwerp.

Attendering per ministerie

Klik op het gewenste ministerie op de pagina Ministeries. U kunt zich op die ministeriepagina aanmelden voor alle attenderingen van het ministerie. Of u kiest voor attenderingen op de andere pagina's onder het ministerie, zoals nieuws en documenten. Om een attendering aan te zetten, klikt u op Ontvang het laatste nieuws van deze organisatie.

Hoe vaak

U kunt zelf kiezen hoe vaak u een attendering wilt ontvangen:

  • direct zodra er een nieuw bericht verschijnt,
  • 1 keer dagelijks na 17:00 uur, of
  • 1 keer wekelijks, op maandagochtend.

Directe attenderingen bestaan uit 1 publicatie. Dagelijkse en wekelijkse attenderingen zijn samenvattingen van alle recent gepubliceerde publicaties binnen die periode.

Abonneren op nieuwsbrieven

Alle nieuwsbrieven zijn te vinden op de overzichtspagina nieuwsbrieven. U selecteert een nieuwsbrief waarop u een abonnement wilt, en klikt op Abonneren.

Afmelden en abonnementen beheren

In alle e-mails die u ontvangt staan 2 links, namelijk:

  • AFMELDEN
  • ABONNEMENTEN BEHEREN

Met afmelden kunt u uw abonnement direct stopzetten. Een afmelding moet u dan nog 1 keer bevestigen om uw abonnement definitief stop te zetten.

Met abonnement beheren kunt u uw e-mailadres wijzigen. Ook kunt u hier zien op welke nieuwsbrieven u geabonneerd bent.

Persoonsgegevens

Informatie Rijksoverheid gebruikt uw e-mailadres alleen voor het versturen van de nieuwsbrief waarop u zich abonneert. Dit gebeurt op een veilige manier door een bedrijf dat de nieuwsbrieven voor ons verstuurt.

Meer informatie over uw rechten met betrekking tot de verwerking van uw gegevens leest u op de pagina Privacy van het ministerie van Algemene Zaken.