De Veiligheidsdiplomaat nummer 1, februari 2020

Beste lezer,

De eerste Veiligheidsdiplomaat van het nieuwe jaar! Voor welke uitdagingen komen we in 2020 te staan? Lees onder andere over het veiligheids- en stabiliteitsnetwerk in de Westelijke Balkan en het werk van een cyberjurist.

Veel leesplezier!

In gesprek met: Uitwisselingsdiplomaat Stijn Mols

De Belgische diplomaat Stijn Mols werkt sinds september 2019 bij de directie Veiligheidsbeleid van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoe gaat het hem af? Lees meer in het interview.

In gesprek met uitwisselingsdiplomaat Stijn Mols

Vlaggen België en Nederland

Ein weltweites friedliches Miteinander

De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen ontving deze week het Weense corps diplomatique. Waaronder onze ambassadeur in Wenen, Aldrik Gierveld. Lees meer in het artikel hierover.

Ein weltweites friedliches Miteinander

Uitnodiging Wenen

Een vooruitblik op 2020

In 2020 staat er veel te gebeuren op het gebied van multilaterale wapenbeheersing. In dit artikel licht de Veiligheidsdiplomaat een viertal onderwerpen uit.

Een vooruitblik op 2020

Berlijn Conferentie regeringsleiders

Veiligheid en stabiliteit in de Westelijke Balkan

Sinds 2019 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een veiligheids- en stabiliteitsnetwerk in de Westelijke Balkan. Waar houden deze collega’s zich mee bezig en hoe dragen ze bij aan de veiligheid van Nederland?

Veiligheid en stabiliteit in de Westelijke Balkan

Westelijke Balkan kaart

Achter Beleid: het werk van een cyberjurist

Kennis over de internationale rechtsorde is enorm belangrijk bij het maken van internationaal cyberbeleid. De Veiligheidsdiplomaat interviewt daarom Wieteke Theeuwen over haar werkzaamheden als ‘cyberjurist’ bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Achter beleid: het werk van een cyberjurist

Justitia

Missies en Operaties

Nederland draagt bij aan vredesmissies en crisisbeheersingsoperaties in de meest complexe gebieden van de wereld. Aan welke missies en operaties draagt Nederland precies bij? De nieuwe infographic laat het allemaal zien!

Missies en Operaties

Minusma missie

Ideeënbus

Heb jij een idee voor een artikel in de Veiligheidsdiplomaat? Mail dan naar veiligheidsdiplomaat@minbuza.nl.