Stop Heling - Het Digitaal Opkopers Register

Het Digitaal Opkopers Register maakt registratie eenvoudiger.
Als opkoper van tweedehandsgoederen ben je wettelijk verplicht elke aankoop te registeren in een inkoopregister. Met het Digitaal Opkopers Register maak je het jezelf een stuk makkelijker. In bijgaand filmpje, speciaal voor opkopers van tweedehandsgoederen, zie je hoe je gebruik kunt maken van het Digitaal Opkopers Register.

STOP HELING - OPKOPERS

Er is ingebroken bij Maartje en haar gezin. Er is schade, een camera en laptop zijn gestolen. Op de camera stonden alle vakantie foto’s en Maartjes zoontje is flink geschrokken en kan ’s nachts niet slapen.

De inbreker verkoopt vervolgens zijn buit aan een opkoper en verdient daar z’n geld mee òf hij verkoopt het direct aan jou. Jij hebt nu een mooi goedkoop cameraatje... Maar weet je dat je strafbaar bent als je gestolen spullen koopt!? Dat is HELING! En die inbreker, die staat morgen misschien wel bij jou binnen...

Om het voor inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om geld te verdienen aan gestolen spullen, is er een systeem ontwikkeld. Hiermee controleren we of 2e hands goederen gestolen zijn.

Door gebruik te maken van het Digitaal Opkopers Register draag je bij aan het tegen gaan van heling en dus ook van diefstal. Registreren in het DOR is eenvoudig en snel. Als opkoper vraag je jouw eigen DOR-account aan bij gemeente of politie.

Ga naar: opkopersregister.stopheling.nl en log in. Vul bij iedere inkoop de registratie in, dit was altijd al wettelijk verplicht. Je registreert wat je gekocht hebt, van wie èn wat je ervoor hebt betaald. De aangekochte goederen bewaar je zolang jouw gemeente dit voorschrijft. Daarna kun je de goederen verkopen.

Wanneer het door jou ingevoerde product gestolen blijkt te zijn krijgt de politie automatisch een melding. Zij neemt de goederen in beslag en pakt de crimineel aan. Als jij als opkoper bent aangesloten op het DOR kun je gebruik maken van een regeling om de schade te verhalen op de dader zodat jij je verlies terugbetaald krijgt.

Wanneer je registratie niet in orde is ben je in overtreding. Wanneer je gestolen goederen te koop aanbiedt ben je strafbaar en kun je vervolgd worden voor heling.

Gebruik voor je inkoopregistratie het DOR. Het is gratis, makkelijk en tijdbesparend en je helpt diefstal en heling tegen te gaan.