Hoe kies ik een goede middelbare school voor mijn kind?

U kan een goede middelbare school kiezen door online scholen in uw regio te vergelijken. Dat doet u op de website Scholenopdekaart.nl. U kan ook de schoolgids opvragen en een open dag bezoeken.

Middelbare school kiezen voor uw kind

Om een keuze te maken kunt u informatie opzoeken over de school. Hoe u dit kan doen:

 • Zoek en vergelijk middelbare scholen online
  Zoek en vergelijk middelbare scholen in uw regio. Bekijk welke soort scholen er zijn. Bijvoorbeeld een openbare school of een school die lesgeeft vanuit een geloof, levensbeschouwing of een bepaald onderwijsconcept, zoals montessori. Kijk op welke niveaus de school lesgeeft, bijvoorbeeld vmbo, havo of vwo. Lees hoe tevreden leerlingen zijn over de school en welke resultaten zij behalen.
 • Download of vraag naar schoolgids of schoolplan
  In de schoolgids staat informatie over bijvoorbeeld de lesmethode, lestijden, grootte van de klassen en kosten van de school.
 • Bezoek de open dag van een school
  De meeste scholen voor voortgezet onderwijs organiseren in januari of februari een open dag. U en uw kind kunnen dan kennismaken met de school. Ook kunt u vragen stellen aan leraren en leerlingen  over het onderwijs op de school.
 • Vraag de basisschoolleraar welke school bij uw kind past
  U kan de juf of meester van uw kind in groep 8 vragen wat voor soort school bij uw kind past. En waar u op kan letten als u scholen in uw regio zoekt en vergelijkt.