Minister-president Rutte bezoekt Israël en de Palestijnse Gebieden

Minister-president Rutte brengt maandag 12 februari een bezoek aan Israël en de Palestijnse Gebieden. Tijdens het bezoek staan de ontwikkelingen in Israël en de Palestijnse gebieden centraal.

Het bezoek start maandagmiddag met een ontmoeting met de Israëlische minister-president Netanyahu, gevolgd door een gesprek met minister Gantz. Later op de dag heeft minister-president Rutte een ontmoeting met de Palestijnse minister-president Shtayyeh. 

Tijdens de ontmoetingen wordt gesproken over het belang van een onmiddellijke gevechtspauze die uiteindelijk moet leiden tot een duurzame oplossing, de humanitaire situatie in Gaza, het belang van de vrijlating van alle gegijzelden en de noodzaak van een langetermijnoplossing voor het conflict.