Kinderen in rolstoel hebben plezier tijdens tennisles

BREAKING NEWS: Onbeperkt meedoen begint met een vraagje

Mensen met een beperking hebben recht op dezelfde kansen in de samenleving als ieder ander. Met Onbeperkt meedoen! werkt het kabinet aan merkbaar minder drempels waardoor mensen met een beperking kunnen leven, zoals ze dat zelf willen. Dat doen we samen met gemeenten, bedrijven, sectoren, maatschappelijke organisaties en natuurlijk met mensen met een beperking zelf. Hoe? Dat lees je in deze nieuwsbrief, waarbij we ook aandacht besteden aan mooie initiatieven uit het land. Zo maken we de beweging zichtbaar die in Nederland gaande is. En hopen we ook jou te inspireren om in beweging te komen.

Lancering Vraagje?! in de Efteling

Vandaag heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Efteling Vraagje?! gelanceerd, dé online gespreksstarter over toegankelijkheid. De Efteling laat zien dat een toegankelijk Nederland geen sprookje hoeft te zijn. Samen met jou willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland het gesprek over toegankelijkheid beginnen, op Vraagje.nl. En zo leren hoe wij een bijdrage kunnen leveren. Dat gesprek beginnen, vinden veel mensen nu nog moeilijk. Met behulp van Vraagje?! is de eerste vraag zo gesteld!


Gesprek over toegankelijkheid

Met Vraagje?! start je het gesprek over toegankelijkheid. Dit kan via Vraagje.nl. Speel Vraagje?! in je eentje en stel jezelf eens een vraag over toegankelijkheid. Speel het aan de eettafel met je familie of vrienden. Of organiseer een ontmoeting op je werk of school en begin daar het gesprek over toegankelijkheid.

Door het gesprek aan te gaan, ontdekken we welke stappen we moeten zetten voor een toegankelijk Nederland. Met Vraagje?! kan jij dit gesprek met iedereen starten. Help ons door met zo veel mogelijk mensen het gesprek over toegankelijkheid te beginnen.


Volg Vraagje?! op Instagram

Volg Vraagje?! op Instagram! De naam van het account is @vraagje.doeonbeperktmee. Zo blijf je op de hoogte van de beweging en alle vraagjes waarmee we Nederland toegankelijker gaan maken. Heb je zelf een vraagje? Stuur ons een DM en we gaan het gesprek aan.


Nieuwe website Onbeperkt meedoen

Bekijk ook de nieuwe website van Onbeperkt meedoen: Doe onbeperkt mee

Lancering digitale gespreksstarter Vraagje?! in de Efteling
Beeld: ©Ministerie van VWS