Nederlandse Taalunie

De Nederlandse Taalunie is een Nederlands-Vlaamse beleidsorganisatie op het gebied van de Nederlandse taal en het taalonderwijs.

Contactgegevens Nederlandse Taalunie

Contactgegevens

Telefoonnummer
(070) 346 95 48
E-mailadres
info@taalunie.org
Internet
Nederlandse Taalunie
Contact met de Nederlandse Taalunie

Bezoekadres

  • Paleisstraat 9
  • 2514 JA Den Haag

Social media

De Nederlandse Taalunie is bereikbaar via Facebook, LinkedIn  en X.

Woordenlijst Nederlandse Taal

De Nederlandse Taalunie stelt de officiële spelling van het Nederlands vast. De spelling van woorden is te vinden in de Woordenlijst Nederlandse Taal (het Groene Boekje). Ambtenaren en onderwijsinstellingen moeten deze lijst verplicht gebruiken.

Taakomschrijving Nederlandse Taalunie

De Taalunie is een Nederlands-Vlaamse beleidsorganisatie op het gebied van de Nederlandse taal en het taalonderwijs. De Taalunie ontwikkelt en stimuleert beleid voor het Nederlands in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Daarnaast ondersteunt zij het Nederlands in de wereld. In de Taalunie werken de Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse regering samen.

De Taalunie zorgt voor een beschrijving van de grammatica en de woordenschat van het Nederlands en maakt die beschrijving (digitaal) beschikbaar.

De Taaladviesdienst van de Taalunie beantwoordt praktische taalvragen over het Nederlands, bijvoorbeeld over spelling, grammatica en woordgebruik.

Nederlandse Taalunie