Kamerbrief over verdeling Europese Interreg middelen, Rijkscofinanciering bij Interreg A, projectstimuleringsregeling Interreg B en Rijkscofinanciering bij EFRO

Staatssecretaris Keijzer informeert de Tweede Kamer over de verdeling van Europese- en nationale middelen onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) waaronder Interreg voor de periode 2021 - 2027. Er is een gezamenlijk besluit genomen over de verdeling tussen de grensoverschrijdende A-programma’s en de transnationale B-programma’s.

Kamerbrief over verdeling Europese Interreg middelen, Rijkscofinanciering bij Interreg A, projectstimuleringsregeling Interreg B en Rijkscofinanciering bij EFRO (PDF | 5 pagina's | 278 kB)

Interreg is een Europese subsidieregeling voor ruimtelijke en regionale ontwikkeling. Aan de projecten die onder Interreg vallen werken partijen uit verschillende landen samen. De officiële naam van Interreg is: Europese Territoriale Samenwerking. Er zijn 3 verschillende Interreg-programma's. Deze richten zich op:

  • samenwerking in de grensregio's (Interreg A);
  • samenwerking tussen regio's in verschillende landen (Interreg North West Europe en Interreg North Sea Region);
  • samenwerking interregionaal en Europabreed (Interreg Europe).