Rapport van feitelijke bevindingen review accountantswerkzaamheden NOW 1- en NOW 2- regeling

Rapport van de Auditdienst Rijk (ADR) met verslag van feitelijke bevindingen over 25 reviews op de kwaliteit van de door accountants uitgevoerde werkzaamheden. Als onderdeel van de controle en het toezicht op de uitvoering van de NOW-regeling heeft SZW een reviewbeleid op accountantscontroles bij de NOW-regeling opgezet.

Rapport van feitelijke bevindingen review accountantswerkzaamheden NOW 1- en NOW 2- regeling (PDF | 27 pagina's | 334 kB)

Uitspraak tuchtrechter 25 september 2023

Het ADR-rapport van 26 april 2022 over de uitkomsten van de review op de accountantswerkzaamheden voor de NOW 1- en de NOW 2-regeling is onderwerp geweest van een tuchtklacht met zaaknummer 22/2138 Wtra AK. De Accountantskamer heeft hierover op 25 september 2023 uitspraak gedaan (Uitspraak - Overheid.nl | Tuchtrecht). De Accountantskamer is van oordeel dat het NOW-rapport niet kan worden beschouwd als een rapport van feitelijke bevindingen, zoals bedoeld in Standaard 4400N (punt 5.6 van de uitspraak).