Welke informatie kan ik vinden op MijnOverheid?

U ziet op MijnOverheid welke gegevens de overheid heeft over u, uw werk, AOW-pensioen, huis, auto en studie. Op MijnOverheid vindt u ook uw persoonlijke Berichtenbox. Hiermee kunt u post van de overheid digitaal ontvangen.

Uw gegevens bij de overheid bekijken

Op MijnOverheid vindt u steeds meer gegevens die verschillende overheden van u bijhouden. MijnOverheid laat u zien waar en hoe u geregistreerd bent bij de overheid. U kunt onder meer de volgende gegevens zien: 

  • uw persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP);
  • uw voertuiggegevens bij de RDW;
  • de perceel- of eigendomsgegevens van uw huis bij het Kadaster.

Post van overheid digitaal ontvangen

U kunt ervoor kiezen post van de overheid digitaal te ontvangen via MijnOverheid. Denk bijvoorbeeld aan het bericht van de gemeente waarin staat dat u uw paspoort moet laten verlengen. Of de melding van de RDW dat uw auto gekeurd moet worden. Dit gaat via de Berichtenbox. Voorwaarde is wel dat de overheidsorganisatie is aangesloten op MijnOverheid. Als u een bericht in uw Berichtenbox ontvangt, dan kunt u daarvan automatisch een melding krijgen via e-mail.

Wilt u van 1 of meer overheidsorganisaties géén berichten in uw Berichtenbox ontvangen? Dan kunt u dat wijzigen. U ontvangt uw berichten dan gewoon per post. De instelling dat u berichten van de Belastingdienst in uw Berichtenbox krijgt, kunt u niet uitzetten. Dat komt omdat de Belastingdienst sommige berichten alleen nog maar digitaal stuurt.

Foute gegevens aanpassen

Uw gegevens op MijnOverheid komen van verschillende overheidsorganisaties. Klopt er iets niet in uw gegevens? Dan kunt u contact opnemen met de organisatie die de gegevens heeft aangeleverd. MijnOverheid zelf kan fouten in deze gegevens niet aanpassen.