Welke informatie kan ik vinden op MijnOverheid?

Op MijnOverheid kunt u zien welke gegevens de overheid heeft over u, uw werk, AOW-pensioen, huis, auto en studie. Elke Nederlander van 14 jaar of ouder heeft een account op MijnOverheid. Dat moet u wel activeren.

Uw gegevens bij de overheid bekijken

U ziet op MijnOverheid welke gegevens de overheid heeft over u, uw werk, AOW-pensioen, huis, auto en studie. U kunt onder meer de volgende gegevens zien: 

  • uw persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP);
  • uw voertuiggegevens bij de RDW;
  • de perceel- of eigendomsgegevens van uw huis bij het Kadaster.

Iedere Nederlander van 14 jaar of ouder krijgt automatisch een account op MijnOverheid. Dat moet u wel zelf nog activeren. Om een account op MijnOverheid te activeren, gaat u naar de website van MijnOverheid. Daar logt u in met uw persoonlijke DigiD. U kunt het account niet opzeggen.

Post van de overheid digitaal ontvangen

U kunt ervoor kiezen post van de overheid digitaal te ontvangen via de Berichtenbox van MijnOverheid. Denk bijvoorbeeld aan het bericht van de gemeente waarin staat dat u uw paspoort moet laten verlengen. Of de melding van de RDW dat uw auto gekeurd moet worden. Voorwaarde is wel dat de overheidsorganisatie is aangesloten op MijnOverheid. Als u een bericht in uw Berichtenbox ontvangt, dan kunt u daarvan automatisch een melding krijgen via e-mail.

De Berichtenbox heeft daarnaast ook een eigen app. Via de Berichtenbox app kunt eenvoudig post van de overheid lezen op uw mobiele telefoon of tablet. U kunt de Berichtenbox app downloaden in de AppStore en in de Google PlayStore.

Wilt u van 1 of meer overheidsorganisaties géén berichten in uw Berichtenbox ontvangen? Dan kunt u dat wijzigen. U ontvangt uw berichten dan gewoon per post. Voor de Belastingdienst kunt u dit niet wijzigen. Dat komt omdat de Belastingdienst sommige berichten alleen nog maar digitaal stuurt.

Foute gegevens aanpassen

Uw gegevens op MijnOverheid komen van verschillende overheidsorganisaties. Klopt er iets niet in uw gegevens? Dan kunt u een melding maken bij het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties.