Welke hennepproducten mogen coffeeshops aanbieden tijdens het experiment gesloten coffeeshopketen?

Tijdens het wietexperiment mogen coffeeshops alleen hennep en andere producten van aangewezen telers aanbieden. Bijvoorbeeld hasjiesj, voorgedraaide joints of spacecake. De telers kunnen afspreken met de coffeeshops welke hennepproducten zij aanbieden. Tijdens het experiment kunnen maximaal 10 telers een vergunning aanvragen om de hennep te telen.

Overleg tussen telers en coffeeshops

De telers produceren de hennepproducten die de coffeeshops in het experiment aanbieden. Bijvoorbeeld wiet of hasjiesj. Hierover kunnen zij afspraken maken met de coffeeshops. Zo kunnen de telers zorgen dat het aanbod aansluit bij de wensen van de coffeeshops en de consument. Naast hennep mogen coffeeshops ook andere producten verkopen.

Alleen door teler voorgedraaide joints

Coffeeshops die meedoen aan het experiment mogen voorgedraaide joints verkopen. Deze joints zijn alleen voorverpakt door de teler en worden geleverd in de voorgeschreven verpakking. Coffeeshops mogen zelf geen joints meer draaien.

Alleen door teler bereide edibles

Coffeeshops mogen alleen edibles (eetbare hennepproducten, bijvoorbeeld spacecake) verkopen die zijn gemaakt met ‘rauwe’ hennep. Daarmee verandert er niets ten opzichte van de huidige situatie . De edibles moeten tijdens het experiment wel bereid en verpakt worden door de telers. Het is voor coffeeshops verboden om edibles te verkopen die zijn gemaakt met extracten van hennep.