Wat zijn de voordelen als u receptgeneesmiddelen via uw arts en apotheek krijgt?

Receptgeneesmiddelen die u via uw arts en apotheek krijgt, zijn betrouwbaar. Arts en apotheek zijn ook de enigen die receptgeneesmiddelen mogen voorschrijven en uitgeven. U krijgt daarnaast ook medische begeleiding. Verder vergoedt de zorgverzekeraar alleen medicijnen van een legale apotheek.

Uw huisarts en apotheek geven u de juiste zorg

Uw arts en apotheek zorgen voor medische begeleiding. Uw huisarts kan goed bepalen welk medicijn het beste werkt. Hij kan u controleren op bijwerkingen van het medicijn.

De apotheker controleert of de medicijnen veilig zijn voor u en of ze voldoende effect hebben. De apotheker geeft u advies over het gebruik van de medicijnen. Hij vertelt u ook wat de risico’s van het medicijn zijn.

Of u wel of geen recept nodig heeft voor een medicijn leest u op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Of een medicijn alleen op recept verkrijgbaar is ziet u in de Geneesmiddeleninformatiebank van het CBG.

Medische hulp zonder medicijnen

Vraag advies aan uw huisarts of apotheker, want misschien hoeft u helemaal geen medicijnen te slikken. Huisartsen en apothekers zien dagelijks veel vragen en klachten voorbij komen. Daardoor kunnen ze met oplossingen komen waar u zelf misschien niet zo snel aan denkt.

Zorgverzekering vergoedt medicijnen van legale apotheek

Voor veel receptmedicijnen bent u verzekerd via uw zorgverzekering. Dat betekent dat u de medicijnen vergoed krijgt. Als u zelf online receptmedicijnen koopt zonder recept krijgt u het niet vergoed.

Vervalste medicijnen kunnen gevaarlijk zijn

Lees wat de risico's zijn van nepmedicijnen die u online bestelt.