Hoe maak ik bezwaar tegen de servicekosten en de kosten voor nutsvoorzieningen?

Bent u het als huurder oneens met het jaarlijkse overzicht voor servicekosten of nutsvoorzieningen? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken bij de Huurcommissie. Bij de nutsvoorzieningen kunt u ook bezwaar maken tegen de hoogte van het voorschot.

Bezwaar indienen bij de Huurcommissie

Bij de Huurcommissie kunt u in de volgende gevallen bezwaar indienen: 

  • U bent het met de verhuurder oneens over de jaarafrekening van de servicekosten en nutsvoorzieningen.
  • U bent het met de verhuurder niet eens over de hoogte van het maandelijkse voorschot voor de nutsvoorzieningen.

Meer informatie over servicekosten en nutsvoorzieningen vindt u op de website van de Huurcommissie.

Verrekening pas na uitspraak Huurcommissie

Heeft u de Huurcommissie ingeschakeld? Dan moet u tot de uitspraak gewoon de servicekosten of de kosten voor nutsvoorzieningen blijven betalen. U kunt wel uw verhuurder vragen of u na de uitspraak van de Huurcommissie mag betalen.

Oordeelt de Huurcommissie dat u een lager bedrag aan servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen gaat betalen? Dan kunt u het teveel betaalde bedrag terugvorderen van de verhuurder. 

Bezwaar servicekosten of kosten nutsvoorzieningen bij geliberaliseerd huurcontract

Heeft u een geliberaliseerd huurcontract? Dan kunt u bij bezwaar tegen de servicekosten of de kosten voor nutsvoorzieningen niet naar de Huurcommissie. U moet dan bij de rechter zijn om de onenigheid over de kosten op te lossen.

Staat in uw huurcontract dat bezwaar tegen servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen via de Huurcommissie verloopt? Dan hoeft u niet naar de rechter te stappen.