Naar Nederland komen voor werk: wat moet ik regelen?

Wilt u voor werk naar Nederland komen? Bijvoorbeeld voor korte of langere tijd? Daarvoor heeft u mogelijk een inreisvisum, een werkvergunning en een verblijfsvergunning nodig.

Video: wat moet ik regelen als ik naar Nederland wil komen voor werk?

Wilt u of iemand die u kent in Nederland komen wonen? In deze video vindt u een aantal belangrijke zaken die geregeld moeten worden.

Zo moet iedereen die naar Nederland verhuist zaken regelen met de overheid. Bijvoorbeeld zich inschrijven bij de gemeente, DigiD aanvragen en belasting betalen.

Ook zijn er praktische zaken. Denk hierbij aan een woning en een huisarts zoeken een bankrekening openen of een school vinden als u kinderen heeft.

Komt u of iemand die naar Nederland wil verhuizen van buiten de Europese Unie? Check dan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst of een visum, verblijfsvergunning of werkvergunning nodig is.

Wie voor langere tijd naar Nederland komt, moet misschien ook inburgeren. Dat betekent: de Nederlandse taal leren spreken en het leven in Nederland leren kennen.

Welke andere zaken geregeld moeten worden, verschilt per situatie.

Maak een overzicht voor uw situatie op rijksoverheid.nl/verhuizennaarnederland, of bel 1400. Zo hebben jullie alle regelzaken duidelijk op een rij.