Hoe helpt UWV mij bij het vinden van werk?

UWV verwacht dat u werk gaat zoeken. Als er niets is afgesproken, dan wordt verwacht dat u 4 sollicitatie-activiteiten per 4 weken onderneemt. Soms is het mogelijk om op proef bij een bedrijf te werken.

Werk.nl

Op werk.nl kunt u vacatures zoeken, solliciteren en een uitkering aanvragen. De Werkmap, uw persoonlijke pagina op werk.nl, helpt u bij het zoeken naar werk.

Adviseur werk

Lukt het u niet om nieuw werk te vinden? Dan kunt u ondersteuning krijgen van UWV bij het vinden van een baan
Werkte u bij de overheid of in het onderwijs? Dan heeft u geen adviseur werk. Uw (ex-)werkgever is dan samen met u verantwoordelijk voor uw re-integratie.

Proefplaatsing

Als u moeite heeft om weer werk te vinden, kunt u gebruik maken van een proefplaatsing. U werkt dan maximaal 2 maanden op proef bij een werkgever, met behoud van uw uitkering. Voorwaarde is dat de werkgever de bedoeling heeft u daarna een arbeidsovereenkomst te geven voor minimaal 6 maanden. UWV moet toestemming geven voor een proefplaatsing.

Hulp bij het vinden van werk

Als u hulp nodig heeft om werk te vinden kunt u contact opnemen met een regionaal mobiliteitsteam (RMT). Het RMT helpt u gratis als u op zoek bent naar een (nieuwe) baan. Bijvoorbeeld via:

  • extra begeleiding;
  • loopbaanadvies;
  • scholing;
  • praktijkleren;
  • schuldhulpverlening.