Advies experiment gesloten coffeeshopketen aangeboden aan ministers

Het rapport van de Adviescommissie Experiment gesloten coffeeshopketen is vandaag aangeboden aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Bruins van Medische Zorg en Sport. Het advies van de commissie onder leiding van voorzitter professor André Knottnerus is van belang voor de inrichting van het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport), professor André Knottnerus en minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid)

Minister Grapperhaus en minister Bruins hebben het rapport van de adviescommissie vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd en zij zullen op korte termijn reageren op het advies. Daarnaast ligt het conceptwetsvoorstel Experiment Gesloten Coffeeshopketen nog ter advisering voor bij de Raad van State. De verwachting is dat aanbieding van het conceptwetsvoorstel aan de Tweede Kamer niet meer voor aanvang van het zomerreces kan plaatsvinden.