Hulpgoederen USAR naar Oxfam-team in Hatay

Een team van Oxfam Novib dat in Turkije noodhulp biedt aan slachtoffers van de aardbeving krijgt hulpgoederen van het Nederlandse zoek- en reddingsteam dat daar afgelopen week actief was. USAR.NL draagt de spullen maandagochtend in de provincie Hatay over aan Oxfam Novib.

Minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft zondag besloten de goederen over te dragen aan de hulporganisatie. Ze zal de kosten voor de hulpgoederen betalen, zodat het USAR-team in Nederland de benodigde voorraden weer kan aanvullen.

Tenten, voedsel en water

Het gaat onder meer om tenten en tentverwarmingen, waterzuiveringen, voedsel en water, generatoren, brandstof, latrines, verlichting en regenpakken. Medewerkers van Oxfam Novib kunnen die spullen goed gebruiken bij de hulp die ze verlenen aan de mensen die getroffen zijn door de aardbeving, aldus Schreinemacher.

Het USAR-team vertrekt maandag uit het rampgebied. Schreinemacher: ‘Ik heb groot respect en ben dankbaar voor de inzet van de Nederlandse reddingswerkers. Te midden van zoveel menselijk leed hebben ze verschil kunnen maken door twaalf mensen en een hond te redden, dierbaren te troosten en andere reddingsteams te helpen.’