Benoeming lid Raad voor Cultuur

De heer Wilbert Mutsaers wordt benoemd als lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media. De benoeming gaat in op 1 mei 2023 voor een periode van vier jaar. 

Mutsaers is een ervaren bestuurder in de Nederlandse muziek- en omroepwereld en is nu manager bij muziekagentschap Agents After All. Hiervoor was hij onder meer Head of Music bij Spotify Benelux, zendermanager bij 3FM en NPO FUNX en CEO bij Mojo Concerts. Ook werkte hij bij Universal Music Nederland en Sony Music Benelux. Naast zijn werk vervulde Mutsaers diverse nevenfuncties in de culturele en mediasector.

Raad voor Cultuur

De Raad voor Cultuur is het onafhankelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. De Raad bestaat verder uit de volgende leden: Kristel Baele (voorzitter), Stef Avezaat, Deirdre Carasso, Nancy Jouwe, John Olivieira-Siere, Edo Righini en Ellen Schindler.