Minister-president Rutte, minister Bruins Slot en staatssecretaris Van Ooijen bij herdenking Sobibór

Minister-president Rutte is donderdag 12 oktober 2023, samen met minister Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aanwezig bij de  jaarlijkse herdenking van de opstand in kamp Sobibór in 1943. De minister-president houdt tijdens de herdenking in het Poolse Sobibór een toespraak en legt een krans.

Dit jaar vormt de  herdenking van de opstand, die 80 jaar geleden plaatsvond, ook het sluitstuk van de herinrichting van het herdenkingscentrum Sobibór.  Samen met Polen, Slowakije en Israël heeft Nederland gewerkt aan het opnieuw inrichten van deze gedenkplaats.

Na afloop van de herdenking spreken de bewindspersonen met nabestaanden. Ook krijgen zij een rondleiding over de hernieuwde gedenkplaats en bezoeken zij de expositie in het museum.