Nederlandse militair komt om het leven tijdens oefening in Duitsland

Een 28-jarige Nederlandse officier van de landmacht is vanmiddag in Duitsland overleden. Dat gebeurde nadat hij ernstig gewond raakte tijdens een oefening met een CV90-infanteriegevechtsvoertuig op het militaire terrein Hohenfels in Beieren. Een 24-jarige militair raakte licht gewond.

De zwaargewonde eerste luitenant is ter plekke nog gereanimeerd. Beide slachtoffers zijn vervolgens naar een ziekenhuis gebracht. Daar bezweek de officier aan zijn verwondingen.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek. Dat gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

De 2 militairen zijn afkomstig van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte.

De familie van beide slachtoffers is geïnformeerd. De lichtgewonde deed dat zelf.

De oefening in Hohenfels behoort tot het traject voor de gereedstelling van een Duitse Pantserinfanteriebrigade. Voor de Nederlandse deelnemers stond deze oefening vooral ook in het teken van de aanstaande uitzending naar Litouwen, voor deelname aan de enhanced Forward Presence.