Beeld: John van Helvert

EZK in Beeld - Nationale Iconen

Beste relatie,

Hierbij het E-zine Nationale Iconen, een digitaal magazine van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit E-zine toont u de top van innovatief Nederland en voert de spanning op voor de bekendmaking van de nieuwe Nationale Iconen. Wie zijn uw favorieten?

In dit E-zine maakt u kennis met de tien finalisten voor de verkiezing van drie nieuwe Nationale Iconen. David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid van EZK, vertelt over het waarom van deze wedstrijd. Hoe de genomineerden worden beoordeeld, dat leest u het interview met Aukje Kuypers, jurylid en zakenvrouw van het jaar 2018. Aan welke fantastische innovaties de genomineerden werken, daar staan zij zelf bij stil.

Wij hopen dat u met plezier dit digitale magazine leest en dit wil delen met uw netwerk. Neem voor vragen of opmerkingen contact op met de Directie Communicatie.

Veel lees- en kijkplezier!

Directie Communicatie
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

''Innoveren zit in het dna van Nederland''

aldus Mona Keijzer, Staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Lees via onderstaande link het gehele artikel.

EZK in beeld 2019 - National Iconen -voorwoord

Beeld: ©Mediatheek Rijksoverheid / Mediatheek Rijksoverheid

''Als Nationaal Icoon gaan er deuren voor je open''

Aldus David Pappie, Directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Lees via onderstaande link het gehele artikel.

EZK in beeld 2019 - National Iconen - David Pappie

Beeld: ©Mediatheek Rijksoverheid / Mediatheek Rijksoverheid

''Je wordt ineens extra zichtbaar''

Aldus Aukje Kuypers, Algemeen directeur van familiebedrijf Kuijpers en werd in 2018 verkozen tot zakenvrouw van het jaar. Lees via onderstaande link het gehele artikel.

EZK in beeld - Aukje Kuypers

Beeld: ©Mediatheek Rijksoverheid / Mediatheek Rijksoverheid

De tien finalisten

Tien innovatieve technologieën zijn genomineerd als finalisten voor de verkiezing van Nationaal Icoon. Het zijn stuk voor stuk - in potentie - Nederlandse oplossingen voor wereldwijde vraagstukken op het gebied van gezondheid, energie, digitalisering, circulaire materialen en mobiliteit. Wie zijn die tien finalisten? Wat hebben ze nu precies uitgevonden en op welke manier levert dat een bijdrage aan maatschappelijke uitdagingen? De tien finalisten stellen zich kort voor. Lees via onderstaande link het gehele artikel.

EZK inbeeld - genomineerden nationale iconen

Beeld: ©Mediatheek Rijksoverheid / Mediatheek Rijksoverheid