EZK in Beeld - Toekomstbouwers

Beste relatie,

Hierbij het E-zine Toekomstbouwers, een digitaal magazine van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit E-zine laat zien hoe wij inspelen op wat grote maatschappelijke opgaven nu en in de toekomst van ons vragen. In dit E-zine geven verschillende partijen hun visie op wat die toekomst behelst.

Namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vertelt Paul Vetter (Strategisch beleidscoördinator Kennis en Innovatie) samen met Jann de Waal (boegbeeld Topsector Creatieve Industrie) over toekomstvragen in de creatieve industrie. RVO en H-Vision vertellen over waterstof in de energietransitie. Harry Stokman van Direct Current BV neemt ons mee in de toekomst van gelijkspanning. Tot slot vertellen Professor Ngiam Kee Yuan van NUHS (Nationaal University Health System) en het Delftse bedrijf Demcon over internationale innovaties in de zorg en laten zij voorbeelden zien die in de toekomst een verschil kunnen maken in het oplossen van een maatschappelijke opgaven.

Wij hopen dat u met plezier dit digitale magazine leest en dit wil delen met uw netwerk. Neem voor vragen of opmerkingen contact op met de Directie Communicatie.

Veel lees- en kijkplezier!

Directie Communicatie
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

''Wat heeft een gezonde economie nodig, nu én later?''

aldus Maarten Camps, Secretaris-Generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Lees via onderstaande link het gehele artikel.

EZK in Beeld 2019-10-01 Voorwoord

Maarten Camps

''We zijn er allang niet meer voor het opleuken''

aldus Jann de Waal, eigenaar van Info.nl, en Paul Vetter, strategisch beleidscoördinator Kennis en Innovatie van het Ministerie van Economische  Zaken en Klimaat. Lees via onderstaande link het gehele artikel.

EZK in Beeld 2019-10-02 Interview PAUL Vetter en Jann de Waal

''Het is een zaak van de lange adem''

aldus Marco Schwegler, adviseur energie-innovatie waterstof bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.aldus Marco Schwegler, adviseur energie-innovatie waterstof bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Lees via onderstaande link het gehele artikel.

EZK in Beeld 2019-10-03 Interview RVO en H Vision

Internationale innovaties in de zorg

Professor Ngiam Kee Yuan van NUHS (Nationaal University Health System) en het Delftse bedrijf Demcon over internationale innovaties in de zorg en laten zij voorbeelden zien die in de toekomst een verschil kunnen maken in het oplossen van een maatschappelijke opgaven. Bekijk via onderstaande link het beeldverslag.

EZK in Beeld 2019-10-04 Interview Internationaal