Beeld: John van Helvert

EZK in Beeld: Ondernemen in tijden van corona

Beste relatie,

Het nieuwe E-zine van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is uit. Dit keer een nummer over: Ondernemen in tijden van corona. Hoe gaan ondernemers in Nederland om met de coronacrisis? Tegen welke problemen lopen ze aan? Hoe wapenen ze zich ertegen? Maar ook: welke kansen biedt dit voor ondernemers?

Wij hopen dat je met plezier dit digitale magazine leest. Voor vragen of reactie kunt u contact opnemen met de Directie Communicatie.

Directie Communicatie
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Ondernemers creatief met anderhalve meter

''Het coronavirus vraagt al een flinke aanpassing van ons eigen gedrag, maar als je ondernemer bent in een sector met veel gasten, is opeens je hele bedrijf gaan wankelen. Gelukkig kunnen de deuren weer wat verder open en gaan we van een intelligente lockdown naar ruimte met regels.'' aldus minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat).

Lees via onderstaande link het gehele artikel.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/16/voorwoord

Beeld: ©Rijksoverheid

''We trekken echt alles uit de kast''

“Als ik kijk naar die hele rij aan regelingen die EZK in het leven heeft geroepen… dat had ik een half jaar geleden niet voor mogelijk gehouden. Neem de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) die we met stoom en kokend water en met een enorme inzet van RVO, in het leven hebben geroepen. Zo’n 200.000 ondernemers maken er gebruik van. Echt ongekend: een regeling met zo’n bereik, in zo’n korte tijd'', aldus Pieter Waasdorp (directeur Ondernemerschap bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat).

Lees via onderstaande link het gehele artikel.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/16/we-trekken-echt-alles-uit-de-kast

Beeld: ©Ministerie van EZK / Bart van Vliet

Ondernemers vragen zich af: overleef ik dit?

Het regende de afgelopen tijd bordjes met ‘Tijdelijk gesloten’ op winkels, restaurants en andere ondernemingen in het straatbeeld. Inmiddels mogen de meeste bedrijven weer open, met inachtneming van de protocollen. Hoe gaan zij nu verder? Een gesprek met Leendert-Jan Visser, algemeen directeur van MKB-Nederland, over de gevolgen van de coronacrisis voor het midden- en kleinbedrijf.

Lees via onderstaande link het gehele artikel.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/16/overleef-ik-dit

Beeld: ©Ministerie van EZK / Olivier Middendorp

“Je moet als een kameleon meebewegen”

Dat je in de coronacrisis als onderneming niet kopje onder hoeft te gaan, bewijzen Jos en Dorien Beks, eigenaren van kapsalon Change Hairstyling in Vught, Boxtel en Rosmalen. Zij brachten de afgelopen maanden naast inkomsten, zelfs nieuwe klanten binnen.

Lees via onderstaande link het gehele artikel.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/16/je-moet-als-een-kameleon-meebewegen

Beeld: ©Ministerie van EZK / Olivier Middendorp

Innovatieve ondernemers in tijden van crisis

Hoe vind jij jezelf opnieuw uit in tijden van crisis? De eerste stap op weg naar herstel is je bedrijf klaarstomen voor de maatschappij van de nabije toekomst. Een andere manier van werken, ondernemen en samenzijn. We moeten ons aanpassen aan de omstandigheden van vandaag en innovatieve oplossingen bedenken.

Bekijk via onderstaande link de video's.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/16/innovatieve-ondernemers-in-tijden-van-crisis

Beeld: ©Rijksoverheid