Beeld: John van Helvert

EZK in Beeld: Veilig digitaal ondernemen: op kantoor én thuis

Beste relatie,

Het nieuwe E-zine van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is uit. Dit keer een nummer over: Veilig digitaal ondernemen: op kantoor én thuis. Steeds meer organisaties én mensen vertrouwen op digitale technologie voor hun opleiding, inkomen of gezondheid. Die technologie wordt alleen maar belangrijker. Juist ook nu we door corona meer thuis zijn en meer vanuit huis werken en ondernemen. Het is voor onze toekomst belangrijk dat we de digitale systemen beschermen die we nodig hebben voor ons welzijn en onze welvaart.

Wij hopen dat je met plezier dit digitale magazine leest. Voor vragen of reactie kunt u contact opnemen met de Directie Communicatie.

Directie Communicatie
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

''Cyberveiligheid voor welzijn en welvaart''

''Een supermarkt waar je online boodschappen bestelt, een aannemer die je omgevingsvergunning digitaal regelt. Een thuiszorgorganisatie die bij haar patiënten van een afstand een oogje in het zeil houdt of een universiteit die colleges livestreamt. Steeds meer organisaties én mensen vertrouwen op digitale technologie voor hun opleiding, inkomen of gezondheid. Die technologie wordt alleen maar belangrijker. Juist ook nu we door corona meer thuis zijn en meer vanuit huis werken en ondernemen. Dit e-zine gaat over cyberveiligheid, want het is voor onze toekomst belangrijk dat we de digitale systemen beschermen die we nodig hebben voor ons welzijn en onze welvaart.'', aldus Mona Keijzer (staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat)

Lees via onderstaande link het gehele artikel.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/17/voorwoord

Beeld: ©Ministerie van EZK

''Het kan iedereen overkomen''

Doordat digitalisering sterk toeneemt, komen steeds meer bedrijven in aanraking met ongewenst digitaal bezoek. Wat kan je hiertegen als ondernemer doen? Hoe zorg je ervoor dat je ook thuis veilig kunt werken? En wat is de rol van het Digital Trust Center hierbij? Michel Verhagen, programmamanager DTC, geeft antwoord.

Lees via onderstaande link het gehele artikel.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/17/1-interview-met-michel-verhagen

''Geen enkel bedrijf zou nog grote schade moeten lijden door cyberaanvallen''

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid (ECCW) helpt Limburgse ondernemers de digitale veiligheid van hun bedrijf te vergroten. Jeroen Duijsens, projectleider ECCW, vertelt over hun missie: de nieuwe situatie waar we nu in zitten door het coronavirus en de plannen voor de toekomst.

Lees via onderstaande link het gehele artikel.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/17/2.-interview-met-jeroen-duijsens-projectleider-bij-expertisecentrum-cyberweerbaarheid

Beeld: ©Ministerie van EZK

''De menselijke natuur vormt het grootste veiligheidsrisico''

Wil je als ondernemer zorgen dat je bedrijf cyberveilig is, dan heb je er een flinke klus bij. Dat is de boodschap van Wendy van Ierschot, eigenaar van VIE People, een middelgroot bedrijf in de HR-branche. “Het is niet alleen een kwestie van zorgen voor waterdichte systemen, ook moet je, samen met je personeel, constant alert zijn op phishing en hackpogingen. Juist nu we allemaal thuis werken."

Lees via onderstaande link het gehele artikel.

https://magazines.rijksoverheid.nl/ezk/ezkinbeeld/2020/17/3.-interview-met-wendy-van-ierschot-eigenaar-van-vie-people