Nieuwsbrief Jaarverslaggeving Onderwijs - Najaarseditie deel 4

Afgelopen dinsdag kwam het verlossende woord dat, onder andere, de theaters de deuren weer mochten openen. Dit betekende dat wij ook weer aan de slag mochten met de Digitale Verantwoordingsronde! Gisteren heeft het tweede Webinar 'Reserves & Financiële Positie van Onderwijsinstellingen' plaatsgevonden. De uitzending is wederom naar tevredenheid verlopen, meer dan 500 deelnemers hebben meegeluisterd en gekeken!

Hieronder een kleine sfeer-impressie van de opname..

Dhr. Portengen trapt af met de reserves

Gevolgd door dhr. Verkroost over de signaleringswaarde

Beeld: ©OCW

Met dhr. Suurbier en dhr. van Zanen voor de deskundigheid achter de camera

Beeld: ©OCW

-----

Beeld: ©OCW

Webinar 'Vereenvoudiging Bekostiging PO/VO'

Het volgende en tevens laatste Webinar is ‘Vereenvoudiging bekostiging PO & VO door OCW’ op 25 november. Via deze link kunt u deelnamen aan dit webinar. Het start om 13 uur, inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. Rechts naast het scherm kunt u zich aanmelden voor de chat waarvoor u alleen uw naam op hoeft te geven. Via de chat kunt u vragen stellen welke tijdens de vragenronde worden voorgelegd aan de sprekers.

We raden u aan iets voor 13 uur digitaal aanwezig te zijn want het Webinar start precies om 13 uur en dan heeft u de tijd om uw instellingen voor de zekerheid te controleren, namelijk:

> Check van tevoren of uw audio- en video-instellingen correct zijn ingesteld.

> Het schijnt dat de audio niet werkt wanneer u het webinar vanuit een werkomgeving bekijkt. We raden u aan om uit de werkomgeving te gaan en het kanaal via de browser vanuit uw computeromgeving te openen.

> Bekijkt u het webinar met uw telefoon, tablet of IPad? Dan wordt automatisch de Vimeo app gebruikt. Een aantal gebruikers gaven de vorige keer aan dat ze geen chat-scherm in beeld kregen. Als u de app van tevoren update, zal dit probleem verholpen zijn. Updaten kan door de app te verwijderen en opnieuw te installeren of om een update uit te laten voeren vanuit de app-instellingen.

Replays, chat-vragen en e-mail

Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen aan de Webinars? Geen zorgen, deze zullen na de uitzending terug te zien zijn via dezelfde link.

Hieronder vindt u de replay links van de voorgaande Webinars:

Webinar 29 oktober: Algemene Ontwikkelingen Verslaggeving & Verwerking Groot Onderhoud

Webinar 19 november: Reserves & Financiële Positie van Onderwijsinstellingen

Via de maillijst zal ook deze keer de presentatie van gisteren worden verstuurd. Het is helaas niet mogelijk de presentatie aan deze nieuwsbrief toe te voegen, dus mocht u deze willen ontvangen en staat u niet op de maillijst, stuur dan een e-mail naar de Dienstpostbus.

Heeft u vragen omtrent de Webinars, dan kunt u deze ook mailen naar: dienstpostbus.verantwoordingsronde@minocw.nl

Tijdens de Webinars hebben we chat-vragen van u ontvangen welke live niet zijn beantwoord. Na het derde en laatste Webinar van aanstaande woensdag, zullen we daar op in gaan.