Nieuwsbrief Jaarverslaggeving Onderwijs

Informatiebijeenkomst van OCW & DUO - 5 juli 2022

Het ministerie van OCW en DUO organiseren morgen, dinsdag 5 juli, een informatiebijeenkomst over ontwikkelingen op het gebied van verantwoording. Tijdens deze bijeenkomst zullen we (verdere) toelichting geven over de inhoud van de volgende projecten en de samenhang daartussen.

  • Corporate Sustainability Reporting Directive: Europese richtlijn die mogelijk een rapportageverplichting voorschrijft waardoor duurzaamheid moet worden opgenomen in het bestuursverslag van o.a. onderwijsinstellingen.
  • Pilot Compact Bestuursverslag: Een compactere inrichting van niet-financiële verantwoordingsinformatie in het bestuursverslag.
  • Duurzaam Verantwoorden: Heeft als voornaamste doel om samen met het veld vernieuwing in verantwoordingsinformatie vast te stellen en door te voeren, al dan niet door het invoeren van digitale assurance.

Graag gaan wij met u in gesprek over hoe deze drie projecten in samenhang kunnen worden aangepakt waarbij vanzelfsprekend ook rekening zal worden gehouden met de belangen van uw organisatie. Immers, gaat het hier om een ketenverantwoordelijkheid.

Aanmelden:

Er zijn nog fysieke plaatsen beschikbaar! Via deze link kunt u zich aanmelden. U kunt in dat formulier onder andere aangeven met hoeveel personen u wilt komen en of u fysiek of digitaal aanwezig bent.

Locatie:

De bijeenkomst wordt gehouden bij de Universiteit Leiden Campus Den Haag in zaal A0.06, aan de linkerkant bij de ingang. De inloop is om 12:30 uur waar koffie/thee of wat fris voor u klaar staat. De bijeenkomst start om 13 uur en eindigt om 17 uur (dit is incl. napraten, digitaal eindigt de bijeenkomst om uiterlijk 16:30 uur).

Het adres is Schouwburgstraat 2, 2511 VA. U kunt parkeren in de parkeergarage ‘Museumkwartier’. Hier kunt u vooraf uw plek al reserveren. Met het OV kunt u vanaf Den Haag Centraal station tram 9 nemen en uitstappen bij de halte ‘Malieveld’. Ook kunt u tram 16 nemen en dan uitstappen bij de halte ‘Kalvermarkt-Stadhuis’. Of u kunt tram 15 nemen en uitstappen bij de halte ‘Korte Voorhout’. Vanaf deze haltes is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de Universiteit. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 10 minuten lopen.

Online:

We zullen de bijeenkomst online streamen. Dit zal alleen een uitzending zijn zonder terugkijk mogelijkheid. De mogelijkheid om vragen te stellen kan via het volgende e-mailadres:  jaarverslaggeving@minocw.nl. We zullen ons best doen om tijdens de bijeenkomst via de mail binnengekomen vragen te beantwoorden. Mocht uw vraag niet behandeld worden tijdens de bijeenkomst, zullen we uw mail later beantwoorden.

Tijdens de presentaties zal gebruik worden gemaakt van een digitale tool, genaamd Sendsteps, om uw input op te halen. Deze tool is ook toegankelijk voor als u digitaal aansluit. Voor het gemak adviseren wij u uw telefoon bij de hand te houden voor het scannen van een QR-code. Volgt u de presentatie op uw telefoon? Geen probleem! U kunt via een sms code of de html, die zichtbaar zullen zijn in de presentatie, de tool ook gebruiken.

De bijeenkomst is digitaal te volgen via deze link. De link is op dinsdag 5 juli vanaf 12:55 uur actief. Let erop dat uw video- en audio-instellingen goed staan. Werkt u binnen een computer- én werkomgeving? Dan raden wij u aan om via de computeromgeving in te loggen.

Mocht u naar aanleiding van deze onderwerpen vragen of opmerkingen hebben, of over andere onderwerpen die niet tijdens de bijeenkomst worden besproken, dan kunt u ons bereiken via: jaarverslaggeving@minocw.nl