Nieuwsbrief Jaarverslaggeving Onderwijs

Voor vragen over onderstaande onderwerpen, indien anders staat aangegeven, kunt u een e-mail sturen aan: jaarverslaggeving@minocw.nl

Informatiebijeenkomst van OCW & DUO - 5 juli 2022

Het ministerie van OCW en DUO organiseren op dinsdag 5 juli aanstaande een informatiebijeenkomst over ontwikkelingen op het gebied van verantwoording. Tijdens deze bijeenkomst zullen we (verdere) toelichting geven over de inhoud van de volgende projecten en de samenhang daartussen.

  • Corporate Sustainability Reporting Directive: Europese richtlijn die mogelijk een rapportageverplichting voorschrijft waardoor duurzaamheid moet worden opgenomen in het bestuursverslag van o.a. onderwijsinstellingen.
  • Pilot Compact Bestuursverslag: Een compactere inrichting van niet-financiële verantwoordingsinformatie in het bestuursverslag.
  • Duurzaam Verantwoorden: Heeft als voornaamste doel om samen met het veld vernieuwing in verantwoordingsinformatie vast te stellen en door te voeren, al dan niet door het invoeren van digitale assurance.

Graag gaan wij met u in gesprek over hoe deze drie projecten in samenhang kunnen worden aangepakt waarbij vanzelfsprekend ook rekening zal worden gehouden met de belangen van uw organisatie. Immers, gaat het hier om een ketenverantwoordelijkheid.

De bijeenkomst wordt gehouden bij de Universiteit Leiden Campus Den Haag. De inloop is om 12:30 uur waar koffie/thee of wat fris voor u klaar staat. De bijeenkomst start om 13 uur en eindigt om 17 uur.

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden. U kunt in dat formulier oa aangeven met hoeveel personen u wilt komen, we hanteren een maximum van vier persnoen. Ook kunt u aangeven of u fysiek of digitaal aanwezig bent. We zullen de bijeenkomst online streamen. Dit zal alleen een uitzending zijn, de mogelijkheid om vragen te stellen kan via onderstaand e-mailadres.

De link voor de online streaming is nog niet beschikbaar. Deze zullen we via deze nieuwsbrief tijdig met u delen.

De uiterlijke aanmelddatum is 1 juli in verband met de voorbereiding voor de bijeenkomst.

https://www.formdesk.com/ocw/form58

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via het volgende e-mailadres: jaarverslaggeving@minocw.nl.

Bereikbaarheid locatie:

Het adres is Schouwburgstraat 2, 2511 VA. U kunt parkeren in de parkeergarage ‘Museumkwartier’. Hier kunt u vooraf uw plek al reserveren. Met het OV kunt u vanaf Den Haag Centraal station tram 9 nemen en uitstappen bij de halte ‘Malieveld’. Ook kunt u tram 16 nemen en dan uitstappen bij de halte ‘Kalvermarkt-Stadhuis’. Of u kunt tram 15 nemen en uitstappen bij de halte ‘Korte Voorhout’. Vanaf deze haltes is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de Universiteit. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 15 minuten lopen.