DBFMO-contract PI Zaanstad loopt soepel na enerverende start

PPS Post mei 2021

Inmiddels draait een van de grootste gevangenissen van ons land op volle toeren en verloopt het 25-jarige DBFMO-contract redelijk soepel. Maar daar ging heel wat aan vooraf. Contractmanagers Martin Speelman (DJI) en Marthe Stortelder (RVB) en exploitatiemanager Jeroen Posthuma (Pi2, Ballast Nedam) vertellen over de enerverende weg naar succesvolle samenwerking.

In deze editie van PPS Post:

DBFMO-contract Justitieel Complex Zaanstad

Lees hier het hele interview over gezamenlijke ambities, vertrouwen én lef bij het DBFMO-contract Jusitieel Complex Zaanstad

Martin Speelman, Jeroen Posthuma en Marthe Stortelder poserend voor het Justitieel Complex Zaanstad
Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

Nieuwe rechtbank verbindt Zuidas met stad Amsterdam

Begin mei 2021 vonden de eerste zittingen plaats in de nieuwe rechtbank Amsterdam. Deze nieuwste rechtbank van Nederland ligt precies op het kruispunt van de stad en de Zuidas. Het gebouw is transparant en toegankelijk en straalt tegelijkertijd gezag uit. Door toekomstbestendige oplossingen en slimme systemen is het gebouw niet alleen duurzaam, maar ook flexibel in te zetten. Zowel qua functionaliteiten als in gebruik.

Lees hier het hele bericht

PPS Post mei 2021 - rechtbank Amsterdam
Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

Mooiste resultaten 2020 in digitaal jaaroverzicht Rijksvastgoedbedrijf

In het digitale jaaroverzicht 2020 belicht het Rijksvastgoedbedrijf de mooiste resultaten van 2020. Zoals met een impressie van de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer in het voormalige ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook blikt directeur-generaal Annet Bertram terug op een bewogen jaar. ‘Ik denk dat we overgaan naar deels thuis en deels op kantoor werken. Maar onze kerntaak blijft dezelfde.’ Met de jaarrekening 2020 laat het Rijkvastgoedbedrijf zien in control te zijn, ook tijdens een coronacrisis.

Lees hier het hele jaaroverzicht

Logo Rijksvastgoedbedrijf
Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

Leerzaam twee-fasen proces bij renovatie IJsselbruggen

Veel bruggen, tunnels en sluizen van Rijkswaterstaat zijn toe aan een opknapbeurt. Als eerste grote object zijn de IJsselbruggen aan de beurt. De 2 stalen bruggen in de snelweg A12 over de IJssel bij Arnhem doorlopen een renovatie én een versterking. Projectmanagers Koen van der Kroon (Rijkwaterstaat) en Rosalie van Dijk (Savera, combinatie Dura Vermeer en Hollandia) over het twee-fasen proces van dit bijzondere project, dat voor alle partijen ook een leerproces is.  

Lees hier het hele bericht

PPS Post mei 2021 - IJsselbruggen
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat en markt testen duurzaam beton op Afsluitdijk

Bij de productie van beton komt veel CO2 vrij, terwijl we in het Klimaatakkoord hebben afgesproken de CO2-uitstoot terug te dringen. Daarom stimuleert Rijkswaterstaat de duurzame betonproductie.  In de proeftuin Afsluitdijk krijgen 8 partijen uit de betonsector de kans om hun innovatieve, duurzame betonmengsels in de praktijk te testen. De proeftuin werd op 8 april 2021 gelanceerd tijdens de InnovatieExpo 2021.

Lees hier het hele bericht

PPS Post mei 2021 - Afsluitdijk
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Verbreding A9 moet doorstroming en bereikbaarheid verbeteren

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht: van 3 naar 4 rijstroken per rijrichting. In Amstelveen komt de weg verdiept te liggen en in Ouder-Amstel komen hogere geluidschermen. Dit zorgt voor minder geluid in de omliggende woonwijken. Het project moet de doorstroming verbeteren en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke randstad vergroten. Dit is het sluitstuk van het grootste en meest complexe wegenbouwproject van de afgelopen 15 jaar: de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.  

Lees hier het hele bericht

PPS Post mei 2021 - A9 BaHo
Beeld: ©Rijkswaterstaat