Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Vaccinatiegraad griep stijgt

Vaccinatiegraad griep stijgt

Voor het eerst in 10 jaar is er weer een stijging van het aantal mensen dat zich heeft laten vaccineren tegen de griep. In 2018 liet 51,3 procent van de mensen die wegens een grotere kwetsbaarheid voor de ziekte werden opgeroepen zich vaccineren. In 2017 lag dat percentage nog op 49,9. Dit is de eerste stijging sinds 2008.

Blokhuis: Vaccinatiegraad griep stijgt

We kiezen steeds vaker voor duurzaam geproduceerd voedsel

Nederlanders kiezen steeds vaker voor voedsel dat voorzien is van een duurzaamheidskeurmerk. In 2018 kochten huishoudens voor € 4,9 miljard aan dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. Het marktaandeel van duurzaam voedsel kwam daarmee vorig jaar uit op 11% van de totale bestedingen aan voedsel in Nederland. Dit staat in de Monitor Duurzaam Voedsel 2018.

We kiezen steeds vaker voor duurzaam geproduceerd voedsel

Nederlanders op koers in strijd tegen voedselverspilling

Nederlanders zijn thuis minder voedsel gaan verspillen. In 2019 verspilden Nederlanders 34,3 kilo eten per persoon; bijna 7 kilo minder dan in 2016. Ook is er minder drinken weggespoeld via de gootsteen en het toilet. Daarmee ligt Nederland op koers voor het behalen van het doel: een halvering van de voedselverspilling in 2030.

Nederlanders op koers in strijd tegen voedselverspilling

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl