Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Bonus voor unieke inzet zorgpersoneel tijdens coronacrisis

Coronavirus-app test in Twente

Begin juli start een gebruikerstest van de corona-notificatieapp in de regio Twente. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. 

Coronavirus-app test in Twente

Reactie op Inspectierapport Onbereikbaarheid van 112 (op 24 juni 2019)

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid stuurt vandaag, mede namens staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en minister Van Rijn van Medische Zorg en Sport, het Inspectierapport met de reactie van het kabinet op de aanbevelingen naar de Tweede Kamer. 

Reactie op Inspectierapport Onbereikbaarheid van 112

Milieuschade voorkomen met beter toezicht en handhaving

De commissie Van Aartsen gaat adviseren hoe milieutoezicht en -handhaving versterkt kan worden. Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) wil met name weten hoe de onafhankelijkheid en deskundigheid van toezichthouders, in het bijzonder omgevingsdiensten, kan worden versterkt. 

Milieuschade voorkomen met beter toezicht en handhaving

Steeds minder onnodige regels voor ondernemers

Regelgeving is voor mkb-ondernemers meer behapbaar als ze eerder en meer betrokken worden bij het opstellen van die regelgeving. Dat is een van de uitkomsten van de Voortgangsrapportage ‘Merkbaar betere regelgeving en dienstverlening voor bedrijven 2018-2021’ die vandaag door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Steeds minder onnodige regels voor ondernemers

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl