Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Landmacht volop in straatbeeld vanwege oefening

Landmacht volop in straatbeeld vanwege oefening

Militairen van 4 landmacht-brigades bereiden zich op verschillende plekken in Nederland voor op grootschalige gevechtsoperaties. Dat gebeurt van 26 oktober tot 11 november tijdens de oefening Zebra Sword. Die zou eerst in Duitsland zijn, maar is vanwege COVID-19 naar Nederland verplaatst.

Landmacht volop in straatbeeld vanwege oefening

GLB: goed voor klimaat en boer

In Luxemburg hebben de Europese Ministers van Landbouw vannacht na een intensieve discussie een akkoord bereikt over de algemene inzet voor de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) na 2020. Nederland is tevreden met de uitkomsten. De hervormingen dienen, in lijn met de Nederlandse inzet, te leiden tot een GLB dat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendige en innovatieve landbouw in balans met natuur-, milieu- en klimaat.

GLB: goed voor klimaat en boer

Brief van minister Kaag en staatssecretaris Keijzer aan Nederlandse ondernemers

Minister Kaag en staatssecretaris Keijzer stuurden vanmiddag een brief naar tienduizenden ondernemers in Nederland. Om hen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden, hen te laten weten dat het kabinet klaar staat om hen zo goed mogelijk te ondersteunen en hen op te roepen zich goed voor te bereiden op de nieuwe zakenrelatie met het Verenigd Koninkrijk.

Brief van minister Kaag en staatssecretaris Keijzer aan Nederlandse ondernemers

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl