Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Coronavirus: kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

Coronavirus: kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor ZZP’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Coronavirus: kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

Reisadvies: reis alleen naar het buitenland indien noodzakelijk

Vandaag namen de EU-landen het besluit om de mogelijkheid tot reizen naar de Schengenzone, waaronder Nederland, drastisch te beperken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders vanaf nu om de komende periode niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantiereizen naar het buitenland worden hiermee afgeraden.

Reisadvies: reis alleen naar het buitenland indien noodzakelijk

Maatwerk voor afronden examens voortgezet onderwijs

Er komt maatwerk voor school- en praktijkexamens op middelbare scholen zodat deze door kunnen gaan. Minister Slob (onderwijs) heeft met de onderwijssector afgesproken dat examenleerlingen prioriteit hebben. Dit betekent dat alles in het werk wordt gesteld om leerlingen in hun laatste jaar de examens te laten maken.

Maatwerk voor afronden examens

Examens middelbaar beroepsonderwijs gaan door

De examens voor mbo-studenten in het laatste jaar en stages voor mbo-studenten gaan zoveel mogelijk door. De aanmelddatum voor een mbo-opleiding wordt een maand uitgesteld naar 1 mei. In verband met de aanpak van het coronavirus COVID-19 is er geen onderwijs meer op mbo-instellingen van 16 maart tot en met maandag 6 april.

Examens middelbaar beroepsonderwijs gaan door

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl