Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Controleren van aangifte dit jaar extra belangrijk

Controleren van aangifte dit jaar extra belangrijk

Het is weer aangiftetijd: meer dan 8 miljoen mensen kunnen vanaf maandag 1 maart aangifte inkomstenbelasting doen over 2020. Dat kan voor veel particulieren en ondernemers een jaar zijn geweest met veel veranderingen, bijvoorbeeld door de coronacrisis. Als dat het geval is, dan raadt de Belastingdienst aan de vooraf ingevulde belastingaangifte extra goed te controleren.

Controleren van aangifte dit jaar extra belangrijk

Nieuwe Plantgezondheidswet in werking

Op 1 maart 2021 treedt de nieuwe Plantgezondheidswet in werking. De plantgezondheidswet beschrijft de regels om planten en gewassen te beschermen tegen schade en ziekte die organismen als insecten, schimmels, virussen en bacteriën kunnen veroorzaken. Door toenemende wereldwijde handel en klimaatverandering groeit het risico dat schadelijke organismen binnen de Europese Unie kunnen overleven en schade veroorzaken aan gewassen, bomen of struiken.

Nieuwe Plantgezondheidswet in werking

Start aanvraag subsidieregeling ‘coronabanen in de zorg’

Zorgorganisaties kunnen vanaf vandaag tot en met 31 maart 17:00 uur subsidie aanvragen voor coronabanen. Coronabanen zijn bedoeld om mensen tijdelijk in te zetten in ondersteunende functies in onder andere de zorg. Dit kan de werkdruk van zorgprofessionals verminderen en biedt kansen voor mensen uit sectoren waar op dit moment minder werk is.

Start aanvraag subsidieregeling ‘coronabanen in de zorg’

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl