Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Kabinet wil afsluitregels voor energie structureel aanscherpen

Kabinet wil afsluitregels voor energie structureel aanscherpen

In oktober heeft het kabinet met een tijdelijke wijziging het afsluitbeleid aangescherpt om kleinverbruikers van energie tijdens de winterperiode beter te beschermen tegen afsluiting bij betalingsproblemen. Deze aanscherping heeft in het vierde kwartaal van 2022 geleid tot een daling van het aantal afsluitingen met 68% ten opzichte van een kwartaal eerder. Om deze reden willen ministers Jetten en Schouten de effectieve elementen uit het aangescherpte beleid ook na 1 april 2023 voortzetten.

Kabinet wil afsluitregels voor energie structureel aanscherpen

Woondeals voor 104.000 nieuwe woningen in Gelderland

Tot en met 2030 komen er 104.000 woningen bij in Gelderland. Vandaag zetten minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, gedeputeerde Peter Kerris en de gemeentelijke bestuurders in Zutphen hun handtekening onder zes woondeals.

Woondeals voor 104.000 nieuwe woningen in Gelderland

Internationale Vrouwendag wereldwijd

Vandaag vieren we Internationale Vrouwendag. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich in voor politieke participatie van vrouwen, economische empowerment van vrouwen, bestrijding van geweld tegen vrouwen en implementatie van VNVR-resolutie over Vrouwen, Vrede en Veiligheid. En dat is nodig. Lees hoe er wereldwijd stil wordt gestaan bij internationale vrouwendag en hoe onze posten dat doen.

Internationale Vrouwendag wereldwijd

Fiets naar het werk steeds populairder

Nederland is in 2022 flink meer in beweging gekomen. Het aantal ritten in het woon-werkverkeer met de auto, fiets en OV is ten opzichte van 2021 met ruim 7,5 miljoen per week gestegen. Maar ook het thuiswerken blijft populair. 

Fiets naar het werk steeds populairder

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl