Nieuwsbrief Regeringsnieuws - 35 miljoen met voorrang naar kwetsbare wijken voor tegengaan energiearmoede

35 miljoen met voorrang naar kwetsbare wijken voor tegengaan energiearmoede

Vandaag kwamen burgemeesters en ministers samen om te praten over de gezamenlijke inzet rond het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. Samen met lokale partners zet het Rijk zich de komende jaren structureel in om het leven van 1,3 miljoen Nederlanders in de meest kwetsbare wijken van Nederland te verbeteren. Voor de inzet van energiefixers is 35 miljoen euro gereserveerd.

€ 35 miljoen met voorrang naar kwetsbare wijken voor tegengaan energiearmoede

Minister Weerwind verbiedt ongerichte reclame voor online kansspelen

Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming verbiedt per 1 juli ongerichte reclame voor online kansspelen. Het verbod moet kwetsbare groepen, waaronder jongeren, beter beschermen tegen het risico op kansspelverslaving. Reclame die per 1 juli verboden is, zijn radio- en tv-commercials en billboards op straat. Ook sponsoring voor online kansspelen, bijvoorbeeld van tv-programma’s of sportclubs, valt straks, na een overgangstermijn, onder het verbod. Adverteren op internet en televisie op aanvraag zal enkel nog toegestaan zijn onder strenge voorwaarden.

Minister Weerwind verbiedt ongerichte reclame voor online kansspelen

China jaagt op kennis en goederen Nederlandse ruimtevaartsector

China probeert kennis en goederen uit de Nederlandse ruimtevaartsector te bemachtigen. Dat gebeurt waarschijnlijk deels buiten de exportrestricties om. Dit blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) over 2022.

China jaagt op kennis en goederen Nederlandse ruimtevaartsector

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl