Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Kabinet en provincies investeren in gebiedsgerichte oplossingen en de aanpak piekbelasting

Kabinet en provincies investeren in gebiedsgerichte oplossingen en de aanpak piekbelasting

Om voortgang te blijven boeken met de gebiedsgerichte aanpak wil het kabinet 1,28 miljard euro vrijmaken voor maatregelen van de provincies die dit jaar nog in gang kunnen worden gezet. De maatregelen zijn de afgelopen maanden getoetst en dragen fors bij aan de natuur-, water-, en klimaatdoelen. Daarnaast wil het kabinet de lopende vrijwillige beëindigingsregeling (Lbv-plus) van de aanpak piekbelasting verlengen tot eind dit jaar en stelt het kabinet voor om de budgetten voor de beëindigingsregelingen (Lbv en Lbv-plus) op te hogen.

Kabinet en provincies investeren in gebiedsgerichte oplossingen en de aanpak piekbelasting

UWV en SVB zetten in op meer persoonlijke dienstverlening

Het UWV en de SVB werken aan meer persoonlijke en proactieve dienstverlening. Zo kent het UWV sinds kort een speciaal Team Geldzorgen dat mensen met financiële problemen ondersteunt, en daarbij ook alert is op psychische problemen. En is de SVB bezig om haar dienstverlening dichter naar de inwoners te brengen door fysieke gemeenteloketten te openen. De organisaties hebben meer oog voor onbedoelde fouten bij bijvoorbeeld de aanvraag van een uitkering, waarbij vertrouwen de norm is. 

UWV en SVB zetten in op meer persoonlijke dienstverlening

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl