Nieuwsbrief Veranderingen Kinderopvang

EXTRA nieuwsbrief i.v.m. nieuw protocol  kinderopvang & COVID-19 per 3 december 2021.

Bijgaand vindt u de Nieuwsbrief Veranderingen Kinderopvang van 3 december 2021 met daarin de volgende informatie:

Nieuwe versie protocol kinderopvang en corona

Er is een nieuwe versie van het protocol kinderopvang en corona beschikbaar.
Met ingang van vandaag (3 december 2021) zijn er twee belangrijke wijzigingen in het coronabeleid.

De wijzigingen in het protocol kinderopvang per 3 december 2021:

  • Het thuisblijfbeleid voor kinderen van 4-12 jaar, dat vrijdag 26 november 2021 door het kabinet is aangekondigd, is gewijzigd. Voor kinderen van 4-12 jaar geldt dat zij met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven, dus ook bij milde verkoudheidsklachten. Met een negatieve testuitslag kunnen zij weer naar de opvang. Kinderen van 0-4 jaar kunnen nog wel met verkoudheidsklachten naar de opvang.
  • Met ingang van 3 december mag iedereen zich met (milde) klachten een zelftest afnemen of zich laten testen bij de GGD. Voorheen gold het advies om geen zelftest af te nemen bij klachten. Met een negatieve (zelftest)uitslag mag een kind weer naar de opvang en kan een personeelslid of gastouder weer aan het werk. Indien de klachten langer aanblijven, wordt ook de volgende dag een zelftest gedaan. Bij een positieve zelftestuitslag blijft het kind, personeelslid of de gastouder thuis en laat de uitslag bevestigen met een test bij de GGD.

Overige informatie: 

Kijk voor de meest actuele informatie en maatregelen omtrent corona op Corona en kinderopvang | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Algemene informatie over de sector vindt u op Kinderopvang | Rijksoverheid.nl