Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie

Het Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie ondersteunt iedereen die uit het buitenland is geadopteerd bij vragen als ‘Hoe vind ik mijn geboorteouders?’, ‘Hoe vind ik mijn adoptiedossier?’ en ‘Hoe verwerk ik teleurstellingen rond mijn zoektocht?’

Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie

Contactgegevens

E-mailadres
contactExpertisecentrumILA@minjenv.nl

Het ministerie van Justitie en Veiligheid en verschillende belangenorganisaties en betrokkenen op het gebied van buitenlandse (interlandelijke) adoptie werken samen aan de ontwikkeling van het expertisecentrum. Het heeft straks een loket, met spreekuur en betrokken medewerkers, die u op weg helpen bij allerlei vragen over adoptie en afstamming. Ook adoptieouders en geboorteouders kunnen bij het centrum terecht. Het is de bedoeling dat het expertisecentrum in de eerste helft van 2022 van start gaat.

Taken Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie

Geadopteerden uit het buitenland die vragen hebben over hun adoptie, kunnen bij het expertisecentrum terecht voor:

  • (begeleide) inzage in adoptiedossiers en afstammingsinformatie;
  • hulp bij zoektochten naar biologische ouders/familie;
  • psychosociale ondersteuning;
  • juridische ondersteuning.

Daarnaast vergroot het expertisecentrum de kennis over interlandelijke adoptie door samen te werken met experts, wetenschappers en ervaringsdeskundigen.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de inrichting van het Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie? Abonneer u op de nieuwsbrief.