Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie

Het Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie ondersteunt iedereen die uit het buitenland is geadopteerd bij de zoektocht naar geboorteouders of het adoptiedossier.

Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie

Contactgegevens

E-mailadres
info@ecinterlandelijkeadoptie.nl
Internet
Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie

Achtergrond

Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en verschillende belangenorganisaties en betrokkenen op het gebied van buitenlandse (interlandelijke) adoptie werken samen aan de ontwikkeling van het expertisecentrum. Het heeft straks een loket, met spreekuur en betrokken medewerkers, die u op weg helpen bij allerlei vragen over adoptie en afstamming. Ook adoptieouders en geboorteouders kunnen bij het centrum terecht. .

Subsidieaanvraag

E-mail: advies@ecinterlandelijkeadoptie.nl

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de inrichting van het Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie? Abonneer u op de nieuwsbrief.

Taakomschrijving Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie

Het expertisecentrum beantwoordt vragen van geadopteerden uit het buitenland over hun adoptie, kunnen bij het expertisecentrum.

Bijvoorbeeld bij:    

  • (begeleide) inzage in adoptiedossiers en afstammingsinformatie;
  • hulp bij zoektochten naar biologische ouders/familie;
  • psychosociale ondersteuning;
  • juridische ondersteuning.

Daarnaast vergroot het expertisecentrum de kennis over interlandelijke adoptie door samen te werken met experts, wetenschappers en ervaringsdeskundigen.