Een kind in de spotlights: informatie over de Beleidsregel inzake ontheffing verbod op kinderarbeid

Kinderen verdienen bescherming. Ze moeten veilig en gezond kunnen opgroeien. Daarom mogen kinderen jonger dan 16 jaar beperkt werken, en kinderen jonger dan 13 jaar niet. Dat is het uitgangspunt. Maar wat nu als het gaat om het meedoen aan een speelfilm, televisieprogramma, modeshow, musical of concert?

In het belang van de artistieke kinderen én de culturele sector, kan er in zulke gevallen een uitzondering worden gemaakt. Daar is de Beleidsregel inzake ontheffing verbod op kinderarbeid (BOVK) voor bedoeld.

Een kind in de spotlights: informatie over de Beleidsregel inzake ontheffing verbod op kinderarbeid (PDF | 4 pagina's | 3,2 MB)

Gesproken versie

U kunt de ingesproken versie van deze brochure ook beluisteren via een Daisy cd-rom. Deze cd-rom kunt u bestellen bij Dedicon.