Kamerbrief over Subsidieregeling Veelbelovende Zorg Sneller bij de Patiënt

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) informeert de Tweede Kamer over de Subsidieregeling Veelbelovende Zorg Sneller bij de Patiënt. Het doel van deze regeling is dat innovaties die de zorg voor de patiënt verbeteren, sneller in het basispakket van de zorgverzekering kunnen worden opgenomen.

Kamerbrief over Subsidieregeling Veelbelovende Zorg Sneller bij de Patiënt (PDF | 8 pagina's | 76 kB)

Regeling (wees)geneesmiddelen en gepast gebruik bestaande zorg

Naast de Subsidieregeling Veelbelovende Zorg Sneller bij de Patiënt kondigt minister Bruins twee andere zaken aan:

  • Het voornemen voor een regeling die een oplossing kan bieden voor potentieel veelbelovende (wees)geneesmiddelen die door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) voorwaardelijk tot de markt zijn toegelaten. Weesgeneesmiddelen zijn geneesmiddelen voor zeldzame ziekten.
  • Het voornemen om gepast gebruik van bestaande zorg verder te bevorderen, door zorgevaluatie naar een hoger plan te tillen. Dit gebeurt om de kwaliteit en de kosten van de zorg te bewaken.